Boka OVK i Göteborg | Akono AB

Letar du efter en pålitlig och erfaren aktör för obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i Göteborg? Då har du kommit till rätt ställe! Akono AB är ett etablerat företag som specialiserar sig på att tillhandahålla professionella OVK-tjänster till fastighetsägare och förvaltare i Göteborg med omnejd.

Vad är OVK och varför är det så viktigt?

OVK står för obligatorisk ventilationskontroll och är en nödvändig åtgärd för att säkerställa en god inomhusmiljö och hälsosamma arbetsförhållanden. Enligt lag måste alla fastigheter med mekanisk ventilation genomgå en regelbunden kontroll av ventilationssystemet. Syftet är att säkerställa att ventilationen fungerar som den ska och att luftkvaliteten uppfyller de fastställda normerna.

Combined ShapeCreated with Sketch.

OVK i Göteborg - Förbättra Inomhusmiljön

En av de främsta anledningarna till att genomföra OVK i Göteborg är att säkerställa en hälsosam och behaglig inomhusmiljö för boende och användare av olika byggnader. Ventilationssystemen i bostäder och offentliga byggnader behöver regelbundet kontrolleras för att garantera att de fungerar korrekt och effektivt. Genom att utföra OVK kan man upptäcka eventuella fel, blockeringar eller dålig luftkvalitet i ventilationssystemet i tid. På så sätt kan man åtgärda problemen och förbättra luftcirkulationen, vilket minskar risken för allergier, fuktrelaterade problem och andra hälsorelaterade bekymmer.

Energieffektivitet och hållbarhet: Genom att genomföra OVK i Göteborg kan man också förbättra energieffektiviteten och bidra till en hållbar miljö. Ventilationssystem som inte fungerar korrekt kan leda till onödigt energislöseri och högre energikostnader för fastighetsägare. Genom att kontrollera och justera ventilationssystemet kan man optimera energiförbrukningen och minska värmeförluster. Detta leder inte bara till ekonomiska fördelar för fastighetsägare, utan minskar även den totala miljöpåverkan genom att minska energiförbrukningen och koldioxidutsläppen.

Överensstämmelse med lagkrav: Genom att genomföra OVK i Göteborg säkerställer fastighetsägare att de uppfyller lagkraven och reglerna för bostäder och offentliga byggnader. Enligt lag är fastighetsägare skyldiga att genomföra OVK regelbundet för att kontrollera och dokumentera ventilationssystemets funktion och status. Genom att vara i överensstämmelse med lagkraven undviker man potentiella böter och rättsliga konsekvenser. Dessutom kan en OVK-certifiering vara en fördel vid försäljning eller uthyrning av en fastighet, då det ger potentiella köpare eller hyresgäster förtroende för att fastigheten är i gott skick.

Varför anlita Akono för OVK i Göteborg med omnejd?

Nöjda kunder

Vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar genom att erbjuda professionell service, snabb respons och noggrannhet i varje steg av OVK-processen.

Konkurrenskraftiga priser

På Akono erbjuder vi OVK av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Kontakta oss för en offert för att se vilket pris vi kan erbjuda er.

Servicenivå

För oss är det viktigt att ha trevliga och kompetenta tekniker som inte bara utför sitt jobb utan även agerar proffsigt hos våra kunder

Kvalitetssäkring

Vi kvalitetssäkrar alla våra utförda jobb för att säkerställa att kunden är nöjd och att jobbet är utfört enligt förväntan. Detta genom telefonsamtal från oss.

Combined ShapeCreated with Sketch.

Vad säger våra kunder?

KONTAKTA OSS

Behöver ni hjälp med OVK? Kontakta oss för en offert!

Skicka ett meddelande i kontaktformuläret, slå en signal eller skicka ett mail så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Adress: Västberga Allé 36A, 126 30, Hägersten

Telefon: 020-123 900

E-post: info@akono.se